Didner & Gerge US Small and Microcap ökade 4,0 procent i december – Inter Parfums, Evertec och Kinsale bidrog positivt till avkastningen

Publicerad

Fonden Didner & Gerge US Small and Microcap steg 4,0 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,1 procent. Under 2021 har fonden avkastat 30,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 31,6 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jessica Frank och Linn Hansson.

Bland de främsta bidragsgivarna under december fanns parfymtillverkaren Inter Parfums, betalningsbolaget Evertec och specialförsäkringsbolaget Kinsale.

”Evertec är en ledande transaktions­- och processhanterare för betalningar i Puerto Rico och Latinamerika. Bolagets tillväxt gynnas av en strukturell digitalisering av betalningar på en marknad som inte är lika utvecklad som den i exempelvis USA. Evertec har en skalbar motståndskraftig affärsmodell med hög andel återkommande intäkter och starka kassaflöden. Bolaget är välskött, har en stark balansräkning och en ledning med lång branscherfarenhet”, skriver förvaltarna.

Bland de sämsta bidragsgivarna till fonden i december fanns infrastrukturbolaget Construction Partners och friluftslivsbolaget Johnson Outdoors.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var UFP Technologies, Chemed Corp och Inter Parfums med portföljvikter om 4,4, 4,1 respektive 4,1 procent.

Största sektorexponeringen hade fonden mot hälsovård, industri och teknologi med portföljexponeringar om 26,8, 23,8 respektive 15,3 procent.

Didner & Gerge US Small and Microcap, %december, 2021Fond MM, förändring i procent4,0Index MM, förändring i procent3,1Fond i år, förändring i procent30,1Index i år, förändring i procent31,6

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons