Didner & Gerge Small and Microcap upp 4,9 procent i december – Paradox, Polygiene och CIE Automotive bidrog positivt

Publicerad

Fonden Didner & Gerge Small and Microcap steg 4,9 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 5,2 procent. För helåret 2021 har fonden avkastat 21,6 procent och är därmed sämre än index som har ökat 26,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Granath och Henrik Sandell.

De tre innehav som under december bidrog mest positivt till avkastningen var spelutvecklaren Paradox, Polygiene som utvecklar luktkontroll och antibakteriella lösningar för textilier samt den spanska komponentleverantören CIE Automotive.

Fondens tre svagaste innehav för perioden var spelutvecklaren Media & Games Invest, Integrum och investmentbolaget VNV Global.
Största innehaven i portföljen vid månadsskiftet var Embracer, discoverIE och Cranswick med portföljvikter om 4,1, 3,4 respektive 3,4 procent.

Teknologi var fondens största sektor med en portföljvikt om 21,9 procent följt av Media & kommunikation på 19,1 procent.

Gällande fondens geografiska fördelning var Sverige, Storbritannien och Italien de största regionerna med 22,9, 21,8 respektive 12,1 procent av exponeringen i portföljen.

Didner & Gerge Small and Microcap, %december, 2021Fond MM, förändring i procent4,9Index MM, förändring i procent5,2Fond i år, förändring i procent21,6Index i år, förändring i procent26,9

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons