Diagonal Bio rapporterar hög noggrannhet på kliniska prov på luftvägsvirus

Bioteknikbolaget Diagonal Bio rapporterar en kombinerad noggrannhet på 98,7 procent på sina testresultat på kliniska prover från patienter infekterade med luftvägsvirus. Den genomsnittliga tidsåtgången för upptäckt av samtliga virustyper var cirka 10 minuter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Testerna genomfördes med bolagets sensorteknik och optimerad analytisk programvara. Totalt testades fyra luftvägsvirus, varav noggrannheten var som störst för RS Virus, respiratoriskt syncytialvirus, på 100 procent. Noggrannheten på tester av Sars-Cov-2, som ligger bara coronaviruset, var 98,3 procent.

”Resultaten stärker vår position och ambition att utveckla en banbrytande diagnostikplattform med global potential. Vi befinner oss i en synnerligen framgångsrik och spännande fas med konkreta framsteg på flera fronter, såsom patentgodkännande av plattformens kärnteknik, prestandaförbättringar och inte minst leveransen av den första versionen av Panviral för forskningsändamål i höst”, kommenterar vd Jack Egelund Madsen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons