Di rekommenderar köp i H&M efter kursfallet

Publicerad

Dagens industri rekommenderar köp i modejätten H&M som släppt sina försäljningssiffror för första kvartalet (december-februari) under tisdagsmorgonen.

Försäljningen uppgick till strax över 49 miljarder kronor. Det var en ökning med 18 procent i lokal valuta och 23 procent i svenska kronor, jämfört med fjolåret. Samtidigt bromsade försäljningen in något under februari och den är fortfarande lägre än jämfört med första kvartalen 2020 och 2019 innan pandemin slog till.

Samtidigt har aktien pressats sedan krigsutbrottet i Ukraina, vilket enligt Di uppfattas som en överreaktion. Dels för att ryska verksamheten står för bara 4 procent av totala försäljningen, men också för att aktien är nere på låga nivåer som sågs senast när pandemin slog till.

”Då höll 80 procent av bolagets nästan 5 000 butiker stängt. I dag är 95 procent av butikerna trots allt öppna”, skriver tidningen.

Framåt väntas gapet till Stockholmsbörsen krympa när H&M på sin årsstämma godkänner de första aktieåterköpen någonsin på 3 miljarder kronor, enligt Di.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons