Danske Bank håller fast vid neutral vikt på aktier

Danske Bank håller fast vid en neutral vikt på aktier, framgår av det senaste veckobrevet från strategen Maria Landeborn. Banken drog ned rekommendationen till neutral i början av december 2021.

Bland olika delmarknader har Danske Bank fortsatt övervikt på amerikanska aktier, även om starten på 2022 varit tuff på grund av ränteuppgången. Danske Bank har också en balanserad syn på tillväxt- respektive värdebolag i sina strategier.

”Stark tillväxt i USA och en arbetsmarknad som repat sig snabbt efter krisen väntas ge stöd åt börsen. Vi väntar oss att ränteuppgången kommer att ske i en betydligt lugnare takt framöver”, skriver Landeborn.

Rapportperioden har rullat igång i USA med storbankerna som vanligt först ut.

”Flera amerikanska bankaktier har handlats på rekordnivåer inför rapporterna, vilket talar för att förväntningarna är förhållandevis högt ställda. De första bankrapporterna som släpptes i fredags fick ett något svalt mottagande. Marknaden vill se kostnadskontroll, samtidigt som bolagen behöver investera för att hålla jämna steg med konkurrenter och snabbväxande fintechbolag”, skriver Landeborn.

För det breda S&P 500-indexet väntas som helhet en vinsttillväxt i årstakt på drygt 20 procent under fjärde kvartalet, medan omsättningen spås öka hela 12 procent.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons