Credit Suisse höjer kinesiska aktier till övervikt

Publicerad

Credit Suisse höjer kinesiska aktier till övervikt trots den senaste tidens ekonomiska inbromsning. Denna utveckling bedöms hota Pekings tillväxtmål på cirka fem procent i år, och väntas sporra regeringen att bemöta det med någon form av policysvar. Det framgår av en analys, rapporterar Reuters.

Credit Suisse tror på en reaktion givet att det största hotet mot ekonomin just nu är en potentiell deflation från en överkapacitet.

Ett annat skäl är att kurserna har pressats ordentligt. De uppges nu prisa in en nedgång för inköpschefsindex på fem punkter, vilket Credit Suisse bedömer inte kommer att ske.

Överlag anses värderingarna vara attraktiva och man uppmärksammar en översåld flygbolagssektor och billiga teknikaktier där det skett positiva vinstrevideringar. En av teknikaktierna som lyfts fram är Alibaba som aviserat en uppdelning i sex bolag.

https://www.reuters.com/article/china-stocks-credit-suisse/credit-suisse-lifts-chinese-stocks-to-overweight-optimistic-on-economic-growth-idUSFWN38Z0FD

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons