Cellavision optimistiskt till att lösa utmaningar på olika marknader – vd

Publicerad

Blodanalysbolaget Cellavision öppnade i morse böckerna för det andra kvartalet vid halv 2-tiden handlar marknaden upp aktien drygt 10 procent.

Under rapportsamtalet tog bolagets ledning upp flera viktiga faktorer som påverkar verksamheten, bland annat med fokus på reagensförsäljning och systemförsäljning på olika marknader. Dessutom belystes utmaningarna på marknaderna i Europa och APAC och företagets strategier för att hantera dem.

Cellavisions vd Simon Østergaard noterade att reagensförsäljningen generellt påverkats positivt av nya regulatoriska förordningar. Vidare sade han att Cellavisions premiumprodukter och kvaliteten på dess reagenser har gjort det möjligt för bolaget att upprätthålla en konkurrenskraftig prissättning utan att prisa ut sig själva från marknaden.

I USA tuffar systemförsäljningen på bra medan situationen är desto trögare i Europa och APAC. Østergaard uppger att upptagandet i Europa är långsammare än i USA, samt att lagernivåerna i APAC-regionen är höga. Vidare finns en prispress i APAC samtidigt som kinesiska aktörer tenderar att köpa kinesiska produkter. Cellavision försöker förbli konkurrenskraftiga genom att utveckla mer skräddarsydda lösningar för Kina.

Försäljningen av reagenser i Nord- och Sydamerika minskade, vilket företaget tillskrev behovet av en bättre produkt, särskilt en som är metanolfri och miljövänlig. Cellavision arbetar för närvarande med att utveckla en sådan produkt för att penetrera marknaden mer effektivt.

Sammanfattningsvis är Cellavision fortsatt optimistiskt inställda om sin tillväxtpotential på olika marknader, trots utmaningar i vissa regioner. Bolaget fortsätter att utarbeta strategier och anpassa sina produkterbjudanden för att uppfylla lagstadgade krav, konkurrenstryck och den föränderliga dynamiken på varje marknad.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons