Case Fair Play minskade 2,56 procent i februari – sålt obligationer i B2 Holding

Publicerad

Fonden Case Fair Play minskade 2,56 procent i februari. Sedan årsskiftet har fonden sjunkit 2,33 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Andreas Rask.

Rask inleder månadsrapporten med att februari fick ett dystert slut då allas farhågor besannades och Ryssland invaderade Ukraina, som följd av detta har västvärlden infört kraftiga sanktioner mot Ryssland. Efter invasionen har marknaden präglats av hög volatilitet och nedgångar.

Rask noterar att centralbankernas kommunicerade strategi att höja styrräntorna och minska sina balansräkningar kvarstår. Förvaltarens analys är att centralbankerna kommer följa sina planer och höja styrräntan med den anledning att kriget kommer späda på den redan höga inflationen, något centralbankerna inte kan tolerera. Däremot tror man på en något försiktigare höjning än tidigare kommunicerat.

Förvaltaren förväntar sig en slagig börs framöver. Gällande förändringar i portföljer skriver Rask att fonden bland annat sålt obligationer i B2 Holding.

Durationen i portföljen var vid månadsskiftet 0,56 år. Den genomsnittliga ratingen i portföljen var BB. Andelen investment grade uppgick till 22,4 procent.

Case Fair Play, %februari, 2022Fond MM, förändring i procent-2,56Fond i år, förändring i procent-2,33

Joel Johansson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons