C WorldWide Sweden Small Cap minskade 11,1 procent i februari – avyttrade Hoist Finance

Publicerad

Fonden C WorldWide Sweden Small Cap 1A minskade 11,1 procent i februari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 6,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 23,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 18,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarteamet bestående av Henrik Söderberg, Catrin Jansson, Viktor Fessé och Ulf Arvidsson.

Initialt skriver förvaltarteamet att det för närvarande råder stor osäkerhet i Europa, till följd av kriget som utspelar sig i Ukraina.

I den negativa vågskålen för månaden återfanns främst Cint och Storytel. Cints förklaras ha levererat en stark rapport under perioden, men beskrivs straffas på grund av den generella riskaversion som råder hos investerare gällande tillväxtbolag.

”I ljudboksleverantören Storytel är det hög aktivitet där medgrundare och VD lämnat sin post, tillväxten är något under förväntan, frågetecken finns kring partnerskapet med Spotify och en strategisk översyn pågår”, fortsätter förvaltarna angående Storytel.

Största positiva bidragsgivare i februari var Nordnet, som enligt förvaltarna levererade en stark rapport. Banken höll även kapitalmarknadsdag under perioden.

Gällande portföljens innehav avyttrades Hoist Finance under månaden.

Fondens tre största innehav vid månadsskiftet var Beijer Alma, Addtech och Intrum med portföljvikter om 5,1, 4,9 respektive 4,7 procent.

Största sektor var industrivaror och tjänster, följt av sällanköpsvaror och tjänster samt informationsteknik.

C WorldWide Sweden Small Cap 1A, %februari, 2022Fond MM, förändring i procent-11,1Index MM, förändring i procent-6,4Fond i år, förändring i procent-23,3Index i år, förändring i procent-18,5

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons