Bulten förvärvar asiatiska Exim & Mfr Holdings för 530 miljoner kronor

Publicerad

Verkstadsbolaget Bulten har ingått avtal om förvärv av den asiatiska fästelementsdistributören Exim & Mfr Holdings för cirka 66 miljoner singaporeanska dollar, motsvarande 530 miljoner kronor, på kassa och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Bulten är förvärvet en viktig del av strategin att skaffa tillväxt utanför den primära kundgruppen inom fordonsindustrin, och därmed förbättra riskspridningen och marginalerna.

”I vår strategi har vi en tydlig inriktning att balansera vår försäljning genom tillväxt i andra kundgrupper än inom fordonsindustrin. Målet är att dessa ska stå för minst 20 procent av försäljningen 2025. Genom förvärvet av Exim tar vi ett steg in i distributionsledet, vilket är en nyckel till lönsam tillväxt inom nya branscher”, kommenterar vd Anders Nyström.

Förvärvet väntas bli slutfört under tredje kvartalet 2023.

Singapore-baserade Exim & Mfr Holdings distribuerar sedan 1982 fästelement och andra c-parts samt tillhörande tjänster till amerikanska, europeiska, indiska och japanska företag med verksamhet i Asien. Bolaget har över 1 000 under. Exim sysselsätter cirka 140 anställda och omsätter cirka 320 miljoner kronor per år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons