Budgivaren Vertiseit kontrollerar drygt 52 procent av aktierna i Multiq

Vertiseit offentliggjorde den 10 januari ett uppköpsbud på samtliga aktier i bildskärmsbolaget Multiq. Vertiseit har sedan erbjudandet offentliggjordes förvärvat 6,92 miljoner aktier i Multiq, motsvarande 5,62 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. Aktierna har köpts till kurser på högst 1,60 kronor per aktie, vilket motsvarade budnivån i kontantalternativet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vertiseit kontrollerar därmed, inklusive detta förvärv, tillsammans med de bindande utfästelser om accept av erbjudandet som erhållits från tre av de största aktieägarna i Multiq, vilka tillsammans äger motsvarande 46,6 procent av kapitalet och rösterna, sammanlagt 52,2 procent av kapitalet och rösterna i Multiq.

– Vi tror starkt på en gemensam framtid med Multiq och de värden vi kan skapa tillsammans. Som ett led i erbjudandet har vi nu förvärvat aktier i Multiq i marknaden. Vi ser nu fram emot att aktieägarna i Multiq godtar erbjudandet inom acceptfristen, som löper omkring 6 april 2022 till 27 april 2022, säger Johan Lind, vd i Vertiseit.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons