Finwire

Betsson letar efterträdare till vd Pontus Lindwall - 'bra tillfälle för skifte' (uppdatering)

Uppdaterad 2021-09-17
Publicerad 2021-09-17

(Mer information i nyheten med bland annat citat från Di)

Styrelsen i bettingbolaget Betsson inleder en process för att hitta en ersättare till mångåriga vd:n och grundaren Pontus Lindwall.

"Betsson har aldrig gått bättre än idag. Vi har byggt upp en stark verksamhet, med kompetenta medarbetare och bra finanser. Styrelsen anser att det är ett bra tillfälle nu att göra ett skifte på vd-posten", säger styrelseordförande Patrick Svensk i ett pressmeddelande.

Det beskrivs att styrelsen konstaterat att Pontus Lindwall har slutfört uppdraget "Back on Track", vilket är det program han anställdes som vd för att genomföra 2017. Lindwall var även vd åren 1998-2011 och därefter styrelseordförande innan han återvände som vd 2017.

Di uppmärksammar att Pontus Lindwall får sparken då han får avgångsvederlag, något som inte hade varit aktuellt om han själv sagt upp sig. Det bekräftas också av bolaget.

”Det är korrekt uppfattat. Det är vi som föreslagit den här förändringen och kommit fram till beslutet att vi vill ta det här tillfället i akt när det går bättre än någonsin. Därför ska Pontus ha ett avgångsvederlag och mycket rosor och jubel för det som han har åstadkommit”, säger Patrick Svensk till Di.

Pontus Lindwall kvarstår som vd tills en ny chef har utsetts.

Under gårdagen rusade Betsson kraftigt på börsen efter uppgifter i amerikansk media att amerikanska Fanatics är nära att förvärva ett sportsbettingbolag. De utpekade kandidaterna uppgavs vara Rush Street Interactive och Betsson.

Huruvida om beskedet att Pontus Lindwall får gå har någon koppling med uppköpsryktena vill Betsson inte kommentera.

”Vi kommenterar aldrig den typen av rykten. Men det jag kan säga är att Pontus ska sluta har inte att göra med någon enskild händelse eller beslut eller icke-beslut eller någon affär", säger Patrick Svensk till Di.

Initialt sjönk Betsson runt 2 procent på vd-beskedet men aktien är nu upp 0,8 procent för dagen efter att marknaden fått smälta nyheterna.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in