Azelio har invigt två kommersiella TES.POD enheter i Förenade Arabemiraten

Energilagringsbolaget Azelio har invigt två kommersiella TES.POD-enheter i Abu Dhabi, enligt ett pressmeddelande.

Det hela skedde i samband med en ceremoni i Masdar City på tisdagen. Enheterna är installerade vid ett gemensamt demonstrationsprojekt med Masdar och Khalifa University.

”Teknologi från Azelio installerades i Masdar City 2020 för utvärdering och demonstration. Projektet har nu alltså kompletterats med två kommersiella TES.POD-enheter, tillverkade i volymutförande. Projektet går därmed in i en ny fas där Khalifa University ska demonstrera och utvärdera de kommersiella TES.POD-enheterna enligt flera kriterier”, skriver Azelio.

Utöver detta håller Azelio på att samtidigt installera TES.POD-enheter på två ställen i Sverige, varav ett i kommersiellt syfte. Vidare kom bolaget också strax före årsskiftet att inleda leveranser av åtta TES.POD-enheter till sydafrikanska Wee Bee.

Slutligen kan bolaget meddela att den villkorade ordern med Engazaat i Egypten går framåt.

”Vi optimerar projektet ur ett tekniskt perspektiv och anpassar tillsammans affärsmodellen efter de förändrade förutsättningarna. Detta gör att det förberedande arbetet tar längre tid, men modellen adresserar ett viktigt problemområde på många platser runt om i världen och kan antas vara intressant för flera kommande projekt”, skriver Azelio

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons