Finwire

Avanza lanserar den indexnära fonden Avanza Sverige

Uppdaterad 2021-09-09
Publicerad 2021-09-09

Nätmäklaren Avanza Bank lanserar idag Avanza Sverige, en indexnära Sverigefond som placerar såväl i stora som små bolag med låga hållbarhetsrisker. Den nya fonden ger sparare möjlighet att investera billigt med en bred exponering mot hela den svenska marknaden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Avanza Sverige följer Morningstar Sweden Sustainability Select 70, ett index som Avanza har utvecklat tillsammans med Morningstar. Indexet består av upp till 70 bolag. Bolag med låga hållbarhetsrisker premieras samtidigt som de med stark koppling till kontroversiella branscher exkluderas.

Morningstar Sweden Sustainability Select 70 är inte ett marknadsviktat index. Detta innebär att Avanza Sverige, i jämförelse med många andra indexnära Sverigefonder, kommer att ha en högre exponering mot små och medelstora bolag. Fonden är bara tillgänglig på Avanzas plattform.

- Avanza Sverige gör att våra kunder nu på ett enklare sätt når små och medelstora bolag med en låg hållbarhetsrisk. Att fondens totala avgift dessutom uppskattas till endast 0,17 procent, gör den till den billigaste Sverigefonden på Avanzas plattform, efter vår smalare Sverigefond Avanza Zero, säger vd Rikard Josefson.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in