Finwire

Avanza ger tillbaka fondavgifter på sparkapital under 50 000 kronor

Uppdaterad 2021-03-09
Publicerad 2021-03-09

Nätmäklaren Avanza breddar sitt Starterbjudande, som erbjuder gratis aktiehandel för ett sparkapital på under 50 000 kronor, till att också innefatta fonder. Det betyder att kunder vars sparkapital inte passerat 50 000 kronor kan räkna med att få tillbaka alla fondavgifter, inklusive eventuella växlingsavgifter, uppges det i ett pressmeddelande.

Erbjudandet gäller för hela Avanzas fondtorg på över 1 300 fonder. Det omfattar alla konton där fonder ingår, inklusive pensionskonton.

”Kunder handlar som vanligt och i slutet av året räknas alla fondavgifter ihop och sätts tillbaka på kontot under första kvartalet. Allt sker helt automatiskt så länge man valt courtageklass Start och återbetalningen blir dessutom förtryckt i deklarationen på de konton där så krävs”, skriver Avanza.

”Vikten av sparande blir allt mer tydligt och syftet med det utökade Starterbjudandet är att få fler att komma igång och på detta sätt också ge starten en extra uppåtpuff genom att ge tillbaka alla fondavgifter”, säger Avanzas vd säger Rikard Josefson.

Enligt Avanza omfattas drygt en halv miljon av dess kunder av fonderbjudandet.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Platsannonser