Autostore fortsätter stämningar mot Ocado, tänker addera fler patent i Storbritannien

Norska lagerautomationsföretaget Autostore har släppt en uppdatering avseende sina patentintrångsmål riktade mot konkurrenten Ocado.

Autostore har bland annat stämt Ocado i Storbritannien. Där har bolaget valt att fokusera på tre särskilda patent, och planerar att ytterligare addera två till stämningen. Autostore fick nyligen lite medvind i processen efter att europeiska patentverket, EPO, valt i förra veckan att ge stöd för ett av bolagets patent som omfattas av den pågående rättsliga processen i Storbritannien.

Autostore har annars kommit att överge två tredjedelar av sina patentintrångsmål i Storbritannien, vilket Ocado sett som en stor vinst. Förra månaden gick Autostore också förlorande ur en patentstämningsansökan i USA

Vad gäller samma process i Tyskland har distriktsdomstolen i Mannheim valt att inte bevilja Ocados begäran om ett föreläggande mot Autostores Black Line-robotar.

”Andra förfaranden i samband med Black Line-serien pågår men kommer inte ha någon kommersiell påverkan på Autostore”, skriver bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons