Autoliv stänger ned anläggningar i Tyskland och Storbritannien för att dra ned på kostnaderna

Publicerad

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv kommer stänga ned sina anläggningar i tyska Elmshorn och brittiska Congleton för att accelerera sitt kostnadsbesparingsprogram, framgår det av ett pressmeddelande.

”I linje med vårt tidigare tillkännagivande är detta de första åtgärderna för att minska vår totala personalstyrka och viktiga steg i optimeringen av vårt geografiska fotavtryck. Vi är övertygade om att dessa åtgärder kommer att förbättra vår förmåga att serva våra kunder med livräddande produkter och lösningar i världsklass”, säger Mikael Bratt, vd och koncernchef för Autoliv.

Verksamheten i Elmshorn kommer stängas ned, vilket berör runt 500 anställda. Större delen av dess tekniska och kundorienterade verksamheter kommer integreras med anläggningen i Dachau i början av 2025.

Möjligheterna för att avveckla verksamheten i Congleton utreds nu och bolaget har inlett diskussioner med fackliga representanter. En eventuell nedläggning påverkar cirka 250 anställda.

Tillsammans med andra åtgärder väntas besluten resultera i att Autoliv sparar 105 miljoner dollar i det andra kvartalet 2023. Nedläggningarna bör inte påverka bolagets justerade rörelsemarginal för andra kvartalet eller helåret, skriver Autoliv. Anledningen är att kostnaderna relaterade till nedläggningarna ses som engångskostnader.

Tidigare under året meddelade Autoliv att man ska inleda ett kostnadsbesparingsprogram och säga upp runt 11 procent av sina anställda.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons