Attanas QCM-teknologi användes i pilotstudie

Publicerad

Attanas QCM-teknologi bidrar till att förbättra cancerdiagnostik genom analys av lektincancervävnaders interaktioner, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

I en nyligen genomförd pilotstudie på University of Westminster ledd av professor Miriam Dweck, användes Attanas QCM-teknologi för att undersöka interaktionen mellan olika lektiner med bröst- och tjocktarmscancervävnader. Denna pilotstudie har visat att QCM-teknologin kan användas för att följa lektincancervävnaders interaktioner i realtid.

”Lektiner är kolhydratbindande proteiner som vanligtvis finnes i flera olika källor i naturen, såsom växter, bakterier, djur, virus och svampar. Cellytan på mänskliga celler är täckt av proteiner och kolhydrater (socker) och denna kombination kallas glykokalyx. Alla mänskliga celler har en glykokalyx, men mönstret mellan elakartade celler (avvikande glykolax) och friska celler (normal glykolax) skiljer sig. Lektiner interagerar och binder sig med dessa sockerarter på ett väldigt selektivt och specifikt sätt vilket kan hjälpa till i att karakterisera ytliga cellförändringar i cancer”, skriver bolaget.

Nyhetsbyrån Finwire

Annons