Aptahem ingår uppstartsavtal för fas 1-studier med kandidaten Apta-1

Publicerad

Forskningsbolaget Aptahem har ingått uppstartsavtal med den holländska klinisk kontraktsforskningsorganisationen, CHDR, för att förbereda kommande fas 1-studier med läkemedelskandidaten Apta-1 samt säkra en tidsslot. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som en del av avtalet kommer CHDR att färdigställa studieprotokollet och förbereda dokumentation till myndigheterna.

”Efter drygt ett halvårs dialog med CHDR har vi funnit ett bra upplägg för fas-1 studier av Apta-1 där vi bland annat har diskuterat ett adderat skräddarsytt studieupplägg för Apta-1. I första hand kommer vi att studera säkerhet i friska frivilliga men även en första indikation på effekten av Apta-1. Effekt-delen är viktig för att befästa en första Proof of Concept (PoC) och att riskminimera studieprotokollet för fas 2-studierna. Jag är väldigt glad över detta upplägg och CHDR har varit en utmärkt bollplankspartner i att hitta det optimala studieupplägget för att studera Apta-1”, kommenterar Mikael Lindstam, vd Aptahem.

Apta-1 syftar till att förhindra uppkomsten av organ- och vävnadsskador hos patienter som drabbas av sepsis eller andra inflammatoriskt kritiska tillstånd.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons