Apple presenterar en rad nya produkter, bl.a. ny variant på budgetmobilen Iphone SE och stationär Mac

Publicerad

Amerikanska teknikjätten Apple visade upp en rad nya prylar under tisdagskvällen. Det mest iögonfallande var presentationen av en ny version på budgetvarianten Iphone SE som stödjer 5G.

Mobilen är utrustad med samma glas som förekommer i Iphone 13 Pro och 13, och har en bättre batteritid. Vidare beskrivs den ha en förbättrad tålighet och ett nytt kamerasystem med avancerade funktioner som Smart HDR 4, fotografiska stilar och Deep Fusion.

Andra nyheter var att Iphone 13 Pro och Iphone 13 nu finns tillgängliga i färgerna alpingrönt respektive grönt. Bolaget visade också upp nya Ipad Air med ultrasnabb 5G och en ny skärmkamera.

Vidare presenterades M1 Ultra som beskrivs som världens mest kraftfulla chip för persondatorer.

Apple visade också upp Mac Studio och Studio Display, en ny stationär Mac-dator och skärm ”som erbjuder användarna allt de behöver för att kunna skapa sin drömstudio”.

”Mac Studio innebär början på en ny era för stationära datorer med sanslös prestanda från M1 Max och M1 Ultra, massor av anslutningsmöjligheter och en kompakt design med allt som användaren behöver inom bekvämt räckhåll. Och Studio Display, med imponerande Retina 5K-skärm och den bästa kombinationen av kamera och ljud någonsin i en datorskärm, är i en klass för sig”, säger Greg Joswiak, Apples vice vd för Worldwide Marketing, i ett pressmeddelande.

Apples nya produkter fick inget genomslag hos marknaden. Aktien tappade 1,2 procent.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons