AP7 skickar in stämning kopplat till Microsofts förvärv av Activision Blizzard

Sjunde AP-fonden och alla andra aktieägare i speljätten Activision Blizzard har missgynnats av processen kring Microsofts planerade förvärv av bolaget. Därför har fonden valt att stämma både Activision, dess styrelse och Microsoft i USA, enligt ett pressmeddelande.

AP7 påpekar att budet kom när Activisions aktiekurs var pressad till följd av ett ärende kring sexuella trakasserier från vd:s sida vilket ledde till utredningar från myndigheter i USA. Trots att investerare förespråkade att vd borde avgå, gjorde han inte det.

“I stället förhandlade vd om fusionen med Microsoft, som inkluderade en bestämmelse som gjorde det möjligt för honom att fortsätta som vd medan fusionen väntade på granskning av amerikanska och internationella tillsynsmyndigheter”, skriver AP7 och fortsätter.

“Övriga styrelseledamöter, som också stod inför potentiellt ansvar från trakasseriärendet, stödde sammanslagningen. Det resulterade i att Activision undervärderades vid sammanslagningen och oskäligt skyddade vd och de andra styrelseledamöterna på Activisions aktieägares bekostnad”.

AP7 förväntar sig att stämningen resulterar i en dom eller förlikning som kompenserar aktieägarna i Activision för skadan som orsakats av “den felaktiga fusionsprocessen och det orättvist låga budpriset”.

https://www.ap7.se/aktuellt/ap7-tar-activision-och-microsoft-infor-ratta/

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons