Alzecure ska presentera nya prekliniska Alzstatin-data vid vetenskaplig konferens

Publicerad

Forskningsbolaget Alzecure ska presentera nya prekliniska data för plattformen Alzstatin vid 2nd Swedish Meeting for Alzheimer Research den 21 april på Karolinska Institutet i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Data från studien visar på att AC-0027875, en ny potent småmolekyls γ-sekretasmodulator (GSM) och en del av Alzecures forskningsplattform Alzstatin, har en mycket god farmakokinetisk profil och passerar effektivt över blod-hjärn barriären och når höga koncentrationer i hjärnan. Detta, kombinerat med att substansen har en potent effekt på γ-sekretas, leder till att AC-0027875 kunde sänka mängden skadligt Aβ42 med över 50 procent”, skriver bolaget.

– Alzstatin är en småmolekylär sjukdomsmodifierande behandling mot Alzheimers som påverkar produktionen av själva byggstenen, Aβ42, i de för sjukdomen så karakteristiska amyloida placken. Mekanismen lämpar sig särskilt väl för tidig, förebyggande behandling och dessa lovande data visar på de potenta effekter som våra substanser har, kommenterar Alzecures vd Martin Jönsson.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons