Finwire

Affärsvärlden ger rådet att teckna Volvo Cars nyintroduktion

Uppdaterad 2021-10-20
Publicerad 2021-10-20

Biltillverkaren Volvo Cars står med ena foten bland de gamla biltillverkarna med sina utmaningar och låga värderingar. Och andra foten bland de heta elbilstilverkarna genom ägandet i Polestar. Frågan är varåt det lutar mest, skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Teckningskursen hamnar i intervallet 53 till 68 kronor per aktie. Aktien ska börja handlas på Nasdaq Stockholm den 28 oktober.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första handlar om tveksamma incitament med en lång rad kopplingar mellan bolaget och huvudägaren Li Shufum, vilket motiverar en dubbel flagga. Den sista flaggan gäller att det är ett komplext erbjudande, med ett intervall på 28 procent mellan högsta och lägsta i teckningskursen.

Affärsvärlden är tveksam till att räkna in hela Polestar-värdet i Volvo Cars. Det är oklart om det står sig och om bolaget vill, kan eller får realisera värdet.

"Samtidigt ser vi relativt goda chanser att ett mer optimistiskt scenario spelar ut i Volvo Cars. Så vi lutar åt att teckna. Det är ändå inget given slutsats mot bakgrund av riskerna som är förknippade med att vara stenhårt fastspänd i baksätet när kinesiska intressen styr. Samt att värderingarna i elbilssektorn är svajiga. Men ska vi sätta ned foten blir det på gaspedalen, teckna Volvo Cars", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Logga in