Affärsvärlden ger ett neutral råd för noteringsaktuella spac-bolaget Hodl Spac Europe

Hodl Spac Europe, som blir årets första svenska notering, är ett spac-bolag i miniformat. Bolaget tar in 30 miljoner kronor för att förvärva bolag inom blockkedjeteknik. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Hodl Spac Europe ska noteras på Spotlight Stock Market den 21 januari. Teckningstiden avslutas den 13 januari och teckningskursen är 5 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om tveksamma incitament, där bolagets sponsorer tar liten risk jämfört med andra investerare. Den andra flaggan handlar om cv med plumpar, bolagets vd har varit ledamot i två startups som försatts i konkurs.

”Affärsvärlden lockas inte av spacen men vi vill inte heller nödvändigtvis avråda den blockchain-bitne att investera. Även om man kan konstatera att det är hög risk i den typ av bolag Hodl söker så lär man åtminstone inte förlora några stora pengar innan ett förvärv har gjorts. Kanske kan Hodl också utnyttja den volatila marknaden till sin fördel. Spacett har fått en bra inledning på börsen och den som tecknar Hodl kanske även kan hoppas på en släng av kryptohysteri. Vi ställer oss neutrala till aktien”, skriver tidningen i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons