Affärsvärlden är inte särskilt lockade av noteringsaktuella Learning 2 Sleep

Publicerad

Noteringsaktuella Learning 2 Sleep använder sig av KBT-behandling och hjälper patienter med sömnproblem digitalt via bolagets app. Marknadspotentialen är lockande men konkurrensen tuff. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Aktien ska noteras på First North den 3 februari. Teckningskursen är 5,90 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolaget betalar 2 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 15,3 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om säljsugen storägare i förhoppningsbolag.

”Insynsägandet i Learning to Sleep är okej men inte superbra. Erbjudandet är relativt litet och cirka en tredjedel är på förhand säkrat. Efter att ha tittat översiktligt på prospektet blir vi inte särskilt lockade av Learning to Sleep. Risken är hög och aktien passar sannolikt inte investerare som vill sova gott om nätterna”, skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en trea i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket innebär ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons