Finwire

Affärsvärlden är försiktigt positiva till Pila Pharma, men stannar vid ett neutralt råd

Uppdaterad 2021-06-21
Publicerad 2021-06-21

Börsaktuella Pila Pharma har en egen ansats för att behandla typ 2-diabetes och har redan avverkat en mindre fas 2-studie för sitt preparat. Det skriver Affärsvärlden i en analys på måndagen.

Pila Pharma ska noteras på First North med första handelsdag den 12 juli. Teckningskursen är 9 kronor för en unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Det handlar om bristfällig information, prospektet innehåller inga uppgifter om utveckling under 2021.

Affärsvärlden bedömer att prislappen ter sig hyggligt attraktiv. Det har noterats flera läkemedelsutvecklare med huvudprojekt i tidigare klinisk fas eller rentav preklinisk fas till liknande värderingar som Pila Pharma, exempelvis Elicera och Lipum.

Tidningen bedömer dock att bolaget betalar rätt dyrt för sin finansiering, vilket skulle kunna tolkas som att det råder skepsis bland mer luttrade läkemedelsinvesterare kring bolaget ansats?

Affärsvärlden är försiktigt positiva till Pila Pharma men sträcker sig inte hela vägen till ett råd att teckna och stannar på en fyra i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in