Nytt jobb

Tele2 och Com Hems sammanslagna ledningsgrupp

Idag fredag presenterar Tele2 samtliga medlemmar i ledningsgruppen för det sammanslagna bolaget mellan Tele2 och Com Hem, och som kommer bli vd:n Anders Nilssons närmaste medarbetare i Tele2-koncernen.

Uppdaterad 2018-09-28
Publicerad 2018-09-28

I januari 2018 offentliggjorde Tele2 och Com Hem ambitionen att slå samman bolagen genom en fusion. Integrationsplaneringen har pågått sedan dess och idag presenteras samtliga medlemmar till den nya ledningsgruppen för det sammanslagna bolaget, utöver de som presenterades den 29:e augusti, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den nya ledningsgruppen tillträder först vid slutförande av fusionen, som är föremål för godkännande av EU-kommissionen.

Följande medlemmar och positioner presenteras idag fredag:

Tom Craig, Executive Vice President, Sweden Business
Guillaume van Gaver, Executive Vice President, International Markets
Jon James, Executive Vice President, CEO Tele2 Netherlands
Fredrik Stenberg, Executive Vice President, Transformation & Operational Excellence
Joel Westin, Executive Vice President, Strategy & Business Development
Viktor Wallström, Executive Vice President, Communications
Thomas Björklund, Executive Vice President, Technology Mobile
Thomas Helbo, Executive Vice President, Technology Fixed
Joss Delissen, Executive Vice President, IT

Följande medlemmar och positioner presenterades i augusti:

Mikael Larsson, Executive Vice President, Group CFO
Samuel Skott, Executive Vice President, Sweden Consumer
Karin Svensson, Executive Vice President, People and Change
Stefan Backman, Executive Vice President, Group General Counsel

Samtliga positioner ovan kommer att rapportera direkt till Anders Nilsson, som blir ny vd för Tele2-koncernen, och kommer tillsammans utgöra Tele2-koncernens nya ledningsgrupp.  Ledningsgruppsutnämningarna gäller från och med slutförandet av fusionen.

– Jag är stolt och glad över att idag presentera hela den nya ledningsgruppen som kommer leda företaget in i nästa spännande fas. Ledningsgruppsmedlemmarna tar med sig betydelsefulla kompetenser från de båda bolagen, som ger rätt förutsättningar att leverera på de möjligheter som Tele2 tar sikte på. Tillsammans kommer vi att skapa en ledande integrerad operatör, som genererar värde för både kunder, aktieägare och våra medarbetare, säger Anders Nilsson, tillträdande vd på Tele2, och fortsätter:

– Jag är medveten om att könsfördelningen i den nya ledningsgruppen är ojämn. Telekomindustrin har en utmaning när det gäller könsfördelning, och därför kommer jämställdhet och mångfald vara ett av företagets prioriterade fokusområden framöver.

Fram tills fusionen slutförts kommer Tele2 och Com Hem drivas som två oberoende och separat noterade bolag av sina respektive nuvarande ledningsgrupper och styrelser.

Om Tom Craig
Tom är sedan 2018 egenanställd strategisk rådgivare inom Tele2 Sverige Commercial Business. Innan han kom till Tele2 har han haft flera seniora positioner, som till exempel President Business Solutions på BT Global Services, Group Director Business Services på Vodafone och ledarpositioner på Ooredoo Business Services och Millicom Group.

Om Guillaume van Gaver
Guillaume är sedan 2016 chef för Tele2s internationella marknader. Han har tidigare arbetat i USA, Europa och Mellanöstern på företag som Orange, Mobinil, EE och Dixons Carphone.

Om Jon James
Jon är idag vd för Tele2 Nederländerna på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2017. Tidigare var Jon COO på Com Hem och har över 20 års erfarenhet inom media- och telekombranschen.

Om Fredrik Stenberg
Fredrik är för närvarande chef för Tele2 Shared Operations, en position han haft sedan början av 2017. Han inledde sin karriär på Tele2 2004 och har sedan dess haft flera ledande befattningar, bland annat som COO och chef för Customer Operations.

Om Joel Westin
Joel är för närvarande produktdirektör på Com Hem, en position han haft sedan 2016. Tidigare var Joel produkt- och affärsutvecklingschef på MTG.

Om Viktor Wallström
Viktor är sedan 2016 kommunikationsdirektör på Tele2-koncernen. Han började på Tele2 2013 och har mer än tio års erfarenhet från både konsult- och bolagssidan inom kommunikation och marknadsföring.

Om Thomas Björklund
Thomas är för närvarande CTO på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2017. Thomas har varit anställd på Tele2 i 22 år och har bland annat varit Network Architect och Director of Network Strategy.

Om Thomas Helbo
Thomas är för närvarande CTO på Com Hem, en position han har haft sedan 2016. Tidigare var Thomas CTO på Stofa i Danmark och ordförande för danska Elektronikbranschen.

Om Joss Delissen
Joss är för närvarande CIO på Tele2-koncernen, en position han har haft sedan 2016. Innan dess var han under tio år CIO på PostNord och under 15 år på olika positioner inom Unilever.

Platsannonser