FinansNyhet

Techföretag som kan börsnoteras 2017

Publicerad

Nyhetssajten Venturebeat har tagit fram en lista på 31 techföretag som kan ta klivet in på börsen under 2017.

Finwire/Realtid.se

Först ut att nämnas är uthyrningsspecialisten Airbnb som under sina åtta år som verksamt bolag har lyckats med att ta in fyra miljarder dollar genom diverse finansieringsrundor.
Lite längre ned på listan dyker mediabolaget BuzzFeed upp. Att företaget inte skulle ha några större problem med att locka till sig kapital visar den senaste kapitalinjektionen på 200 miljoner dollar från NBCUniversal i november.

Med finns också en svensk representant i form av Spotify. Musikstreamingtjänsten beskrivs ha fått en formidabel konkurrent i Apple. Detta till trots hade man inga större problem med att öka intäkterna till 187,1 miljoner dollar under 2015, att jämföra med 159 miljoner dollar året innan. En parallellnotering i Stockholm är inte utesluten.

Övriga nämnvärda heta bolag är Uber, Dropbox, Snap och Stripe. Det sistnämnda bolaget har redan en saftig värdering på 9,2 miljarder dollar efter en genomförd finansieringsrunda på 150 miljoner dollar i november.

Annons

Resterande bolag som kan bli aktuella för att få sina aktier listade är:
Anaplan, AppNexus, Apttus, Cloudflare, CreditKarma, Domo, ForeScout, Glassdoor, Gusto, Illumio, InsideSales, Instacart, Medallia, MuleSoft, Okta, Palantir, Pinterest, Qualtrics, Razer, Slack, Sprinklr, Tanium, Thumbtack och Unity Technologies.

Annons