Tanken är att TDC:s vd Pernille Erenbjerg ska ta över rodret i det nya sammanslagna bolaget. Men nu är det högst oklart om fusionen ens blir av.
M&A

TDC:s vd tar över sammanslagna bolaget

TDC:s vd Pernille Erenbjerg kommer att utses till vd i det nya kombinerade bolaget, där MTG:s nordiska tv-verksamhet går samman med danska TDC Group.

Uppdaterad 2018-02-01
Publicerad 2018-02-01

MTG:s vice vd Anders Jensen utses till vice vd för det nya bolaget. Övriga ledningspositioner kommer att meddelas efter genomförandet av samgåendet, skriver MTG i ett pressmeddelande.

TDC Groups styrelseordförande Pierre Danon kommer att utses till styrelseordförande i det kombinerade bolaget.

MTG är berättigad till att nominera två nya styrelsemedlemmar i TDC Group och MTG:s nuvarande vd Jørgen Madsen Lindemann kommer att föreslås till en av styrelseplatserna.

– Det är kompletterande verksamheter som gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder innehåll av utmärkt kvalitet och med en ny generations än mer flexibla underhållningslösningar. Det kombinerade bolaget blir det första av sitt slag i Europa, säger Pernille Erenbjerg, TDC:s vd och koncernchef, i en kommentar.

Det kombinerade bolaget kommer att ha ett nytt namn och varumärke och kommer att erbjuda ett integrerat kunderbjudande i Danmark och Norge med en pan-nordisk närvaro - bestående av fast och mobil telefoni, bredbandsanslutning till internet, samt TV-distributions- och streamingtjänster.

Platsannonser