Annons

Annons

MTG_TDC.JPG

TDC:s vd Pernille Erenbjerg och MTG:s vice vd Anders Jensen i en presentationsfilm av den ursprungliga affären mellan MTG och TDC, som nu alltså ser ut att ha gått i stöpet.

TDC backar från avtal med MTG

Sammanslagningen mellan MTG:s nordiska tv-verksamheter i MTG Studios och Nordic Entertainment och den danska teleoperatören TDC ser ut att gå i stöpet.

Danska TDC:s styrelse har för avsikt att dra tillbaka rekommendationen av det ingångna avtalet med MTG, som gäller det svenska bolagets medieverksamhet. 

Det skriver MTG i ett pressmeddelande på måndagsförmiddagen.

Under förra veckan kom beskedet att telejätten TDC kan köpas upp av tre danska pensionsbolag, en affär som då skulle riskera att TDC:s affär med MTG kunde stoppas.

Annons

Annons

Enligt ett pressmeddelande från MTG har nu TDC:s styrelse för avsikt att dra tillbaka sin rekommendation kring avtalet med MTG.

“MTG har informerats av TDC-Group att bolagets styrelse har för avsikt att dra tillbaka sin rekommendation av det ingångna avtalet med MTG gällande att kombinera verksamheterna Nordic Entertainment och MTG Studios med TDC Group. Samgåendet är villkorat av, bland annat, godkännande från TDC Groups bolagsstämma. MTG kommer att meddela ytterligare information till marknaden så snart bolaget har mer information att ge” skriver MTG i pressmeddelandet.

Enligt uppgifter i dansk press i torsdag i förra veckan har ett konsortium bestående av de tre danska pensionsbolagen ATP, PFA och PKA tillsammans med det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie visat intresse för förvärva TDC.

Enligt Børsen sägs konsortiet vara beredda att betala 47 danska kronor per aktie för TDC, vilket skulle ge ett totalt budvärde på 38 miljarder danska kronor och en premie på 7,7 miljarder kronor.

Uppgifterna om det budet kom således bara en vecka efter att TDC meddelat att de kommer att köpa MTG:s verksamhet inom tv i Norden. Verksamheter som värderas till 19,6 miljarder kronor.

Tidigare har det också spekulerats i att Telia Company skulle vara intresserade av att köpa TDC.

Orsaken till att styrelsen i TDC nu beslutat att dra sig tillbaka från den tänkta affären med MTG ska vara att TDC har kontaktats av en ”potentiell budgivare”. TDC vill dock inte ge någon ytterligare information om vilken budgivare detta handlar om.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons