FinansNyhet

Tar sikte på att bygga miljardbolag

Saeid Esmaeilzadeh, grundare Spartacus Capital. Foto: Spartacus Capital.Saeid Esmaeilzadeh, grundare Spartacus Capital. Foto: Spartacus Capital.
Saeid Esmaeilzadeh, grundare Spartacus Capital. Foto: Spartacus Capital.
Publicerad

Startup-profilen Saeid Esmaeilzadeh berättar om strategin för nylanserade Spartacus Capital.

Olof Ehrs

Multientreprenören Saeid Esmaeilzadeh lanserade i veckan sitt nya bolag Spartacus Capital. Bolaget är ett strategiskt komplement till hans tidigare investmentbolag Hidden Dreams, som främst investerar i ventureprojekt inom B2B. 

Spartacus Capital investerar i bolag utanför venturesegmentet och inledningsvis har det varit mycket fokus på fastighetssegmentet. Via Spartacus Capitals hemsida finns ansökningsforumulär för de som letar finansiering. En tjänst som Saeid Esmaeilzadeh är glad över att erbjuda då han privat tar emot cirka tio till tjugo affärspitcher i veckan. 

– Jag tänker så här. Det finns en massa människor som jobbar i storbolag som är extremt kunniga inom vissa branscher och segment. De har en massa bra idéer på hur de kan bygga nya saker och förbättra verksamheten. Men de vågar inte ta klivet ut i osäkerheten. Med oss vid din sida blir det lättare att fatta ett sådant livsavgörande beslut och tillsammans kan vi skapa någonting nytt, säger Saeid Esmaeilzadeh.

Annons

Saeid Esmaeilzadeh är majoritetsägare i Spartacus Capital även om varje teammedlem också investerat i bolaget. Teamet består av Babak Houshmand, Marc Cameras, Laurynas Ruzgas, Hamed Mohammadpour och Annika Ottosson. Tillsammans ska de nu göra om succén med Serendipity och investera i nya bolag och affärsidéer som kan utvecklas till miljardklassen. 

Spartacus Capital portföljbolag är Botello, en uthyrningstjänst inom villatomter, Dentalum, ett bolag inom konsolidering av tandläkarkliniker och Samfastigheter, ett bolag inom samhällsfastigheter. 

Spartacus Capital investerar i skalbara affärsidéer med stor potential. Investeringarna sker i bolag som är i behov av kapital mellan 5 till 100 miljoner kronor. 

Annons

– Nu till en början har vi varit väldigt selektiva. Vi är en liten organisation och arbetar enbart med de bolag som passar våra kompetenser. I varje investering skapar vi nya strukturer för vinstdelning kopplat till verksamhetens mål så att vi tydligt kan driva verksamheten i rätt riktning. 

Även om Spartacus Capital kommer tjäna pengar på bolagsresornas gång uppger Saeid Esmaeilzadeh att de huvudsakliga målet är att göra framgångsrika exits. 

– Vi har fått in många intressanta affärsidéer, men det jag främst letar efter är bolag som kan nå värden om 1 miljard kronor inom en överskådlig framtid, säger Saeid Esmaeilzadeh. 

Annons

Varför valde ni namnet Spartacus Capital?

– Spartacus syftar till den historiska karaktären. Vi tänker oss att vi likt han befriar människor från löneslaveriets villkor.

Annons