Annons

Annons

Wallenstam

För 14:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vilka 50 som anses vara mäktigast branschen. Erik Selin, vd för Balder, kniper förstaplatsen. 

Marina Fritsche, regionchef Göteborg, utses till vice vd för fastighetsbolaget Wallenstam. En titel hon delar med Mathias Aronsson som också är vice vd sedan 2007.

Wallenstams mångårige styrelseordförande, Christer Villard, har avlidit efter en tids sjukdom. "För mig var han också en mentor och fantastisk vän, jag kan inte med ord beskriva hur saknad han är", säger Hans Wallenstam.

Fastighetsbolaget Wallenstams vd Hans Wallenstam verkar tro på en ljus framtid för det egna bolaget. Han har nyligen köpt aktier i Wallenstam för 17,7 miljoner kronor.

Blackrock är på väg att dominera Stockholmsbörsen, Nordea höjer boräntorna. Skanska tecknar miljardkontrakt i USA och rekordutdelning i norska PwC. Det är några av rubrikerna denna morgon. 

Om du och jag är oroade för att den skakiga börsen är början på något stort och mörkt ska vi inte titta på aktiemarknaden. Det är istället på kreditmarknaden som de stora problemen göms i skuggan. På 90-talet var det finansbolaget Nyckelns obligationer som förebådade kraschen. Idag kan det istället visa sig vara bostadsutvecklaren Oscar Properties lån som är den stora larmklockan, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en analys av den svenska kreditmarknaden.

Wallenstam förvärvar nyemitterade aktier i Convendum, motsvarande 11,16  procent av aktierna i bolaget och blir därmed tredje största ägare.

Förvaltningsresultatet för fastigheter steg med 18 procent och hyresintäkterna ökade med 14 procent, visar fastighetsbolagets halvårsrapport. “Det råder en oerhört stor efterfrågan på de hyresrätter vi producerar, och det är ett högt tryck på våra kommersiella lokaler”, säger vd:n Hans Wallenstam i en kommentar.

Patrik Persson intar en plats i Wallenstams koncernledningen som teknisk direktör. Patrik Persson arbetar idag som koncernövergripande installations- och byggstrateg och har arbetat på Wallenstam i 14 år.

Sidor