Annons

Annons

Vänsterpartiet

Vid en pressträff idag meddelar Vänsterpartiet och Kristdemokraterna att de tar ett gemensamt utskottsinitiativ för att stärka arbetet mot penningtvätt.

Merparten av eftervalsanalyserna är överdrivet komplicerade och komplexa. Allt kokar ner till matematik. Låt oss därför återvända till 1972 och Ville, Valle och Viktor-tidens mängdlära, skriver den USA-baserade statsvetaren Jan Kallberg.

Realtid.se granskar i en serie artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Nu kommer turen till domstolarna: Ska systemet med nämndemän som dömer i målen förändras eller moderniseras?

Realtid.se granskar i flera artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Del tre: Hur ska personaloptioner i mindre företag beskattas?

Realtid.se granskar i flera artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Del två: Behovet av en skattereform och en förändring av småföretagarnas krångliga 3:12-regler.

Realtid.se kommer i en serie artiklar spegla hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som engagerar många av våra läsare och varit heta det senaste året. Först ut: EU:s bankunion och Nordeas flytt till Finland.

Ibland får man märkliga sängkamrater. Vänsterpartiets kritik av storbankernas mycket höga marginaler och intjäning på bolånen borde omfamnas även av de som har en mer liberal syn på ekonomin i stort, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Vänsterpartiet vill tvinga ned bankernas bolånemarginaler genom att införa en finsk modell för bankkundernas förhandlingar om boräntan. Vidare vill partiet införa en bankskatt, en bankdelningslag och se höjda och progressiva kapitaltäckningskrav.

Jag reagerade med chock och ilska på Nordeas hot om att flytta sitt huvudkontor, säger vänsterpartiets skattepolitiska talesperson Daniel Sestrajcic till Realtid. Han menar att Nordeas utspel bara är tomma ord.