Annons

Annons

Tyskland

Efter ett 2019 som präglats av mörka moln på den tyska himlen ser det ljusare ut i januari. Det enligt det ekonomiska institutet ZEW.

Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri sjönk 0,4 procent i oktober jämfört med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad året före minskade orderingången 5,5 procent

Tyskland undviker recession med liten marginal. BNP-tillväxten för det tredje kvartalet blev 0,1 procent.

Bundesbank, den tyska centralbanken, flaggar för svagare konjunktur. Flera tecken talar för att lågkonjunkturen redan kan vara här.

Rysk gas, svensk kärnkraft, en ökänd amerikansk aktivistfond och en finsk vd som till sist gick vinnande ur sitt livs match. Det är några av ingredienserna bakom Fortums miljardköp i tyska Uniper.

Det tyska Ifo-indexet sjönk i augusti till 94,3 från 95,8 i juli. Bedömare ser det som en förstärkt signal om en kommande recession.

Index för den samlade tyska industrin och tjänstesektorn steg i augusti jämfört med juli och tyder på tillväxt i dessa sektorer, visar inköpschefsindex från analysföretaget Markit.

Tyskland överväger en finanspolitisk helomvändning genom att överge sitt mål sedan länge om balanserad budget för att låna till klimatinvesteringar, uppge en regeringskälla för Reuters.

Sidor