Annons

Annons

Twitter

"Svag krona inte bara Riksbankens fel", ”Bakslag för pessimisterna” och Twitter köper tjänst för citatdelning – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna skärtorsdag.
 

Ser man att någon gör fel på Linkedin ska man inte vara rädd för att säga till. Det menar experten Linda Björck och ger samtidigt sina 6 bästa tips på hur man använder kanalen på rätt sätt.

Nordeas chef för ansvarsfulla investeringar, Sasja Beslik, är en av världens mest inflytelserika twittrare inom sitt område.

Jag tänkte ge ett smakprov från min nya föreläsning ’Branding People for Success’. Letade därför efter en inspirerande finansprofil, som framgångsrikt har byggt sitt personliga varumärke.

Vad gör man som arbetsgivare om en medarbetare uttrycker sig nedsättande om företaget på sociala medier? Och hur ser man på sina medarbetare som ambassadörer i olika kanaler? Det här frågade vi KPMG, Vinge Advokatbyrå och Nordea.

Linkedin men även Facebook och Twitter är guldgruvor för rekryterare när de söker efter intressanta kandidater. Men vad tittar de efter och vad går bort? Här berättar tre rekryterare hur de jobbar med sociala medier.

Kan man använda twitter för att söka nytt jobb eller hitta ny personal? Visst kan man det. Erik Fors-Andrée rekryterade en jurist som stack ut hakan på twitter.

 

Sociala medier är en naturlig del för många i den digitala vardagen, men hur använder man dem på bästa sätt för sin karriär? Och hur gör man om man inte vill synas på nätet? Realtid Karriär bad tre experter komma med råd och tips.