Annons

Annons

Triton

Triton ser potential att utveckla Aleris genom att investera i digitalisering. Jan Pomoell, ansvarig för investeringen hos Triton, ser samma potential i Aleris som i det finska vårdbolaget Mehiläinen – som Triton sålt vidare efter genomförda satsningar.

Patricia Industries, en del av Investor AB, säljer vårdbolaget Aleris till Triton för 2,8 miljarder kronor på skuldfri basis.

Thomas Cook bekräftar bud från Triton, Theresa May väntas ge besked om sin avgång idag och Trump kan inkludera Huawei som del av uppgörelse med Kina. Det är några av rubrikerna i fredagens nyhetssvep.

 

Riskkapitalbolaget Triton har tillsammans med Luxinva köpt emballagebolaget IFCO för 2,5 miljarder dollar.

Riskkapitalbolaget Triton har stängt en ny jättefond på över 50 miljarder kronor. Fonden räknar med stora affärsmöjligheter med en lågkonjunktur.

Björn Nilsson, 54 år,  är inte längre partner i riskkapitalbolaget Triton. Han har inte heller kvar några investeringar i Tritons fonder. Peder Pråhl, 54 år, är kvar som partner och fortsätter som ordförande i samtliga Tritons investeringskommittéer.

Riskkapitalbolaget EQT är störst i Norden. Men när det gäller traditionella utköpsfonder (buyout) presterar bolaget sämre än samtliga större svenska riskkapitalbolag.

Affären mellan riskkapitalbolaget Triton och SKF Motion Technologies är nu slutförd vilket betyder bland annat att Triton erlagt betalningen. 

EQT flaggade nyligen för ett första innehav i sin nystartade public value-fond som investerar i börsnoterade bolag. Det kan verka paradoxalt att riskkapitalbolag, som av hävd satsat i onoterat, numera startar särskilda fonder för att köpa noterade bolag. Realtid har hittat en rad exempel på riskkapitalfonder som börjat investera i börsnoterade bolag.

Sidor