Annons

Annons

Triton

KKR och Tritons gemensamägda bolag Actor har sålt 12,7 procent av aktierna i Ambea till institutionella investerare.

Morgonsvepet onsdag: Svidande kritik mot Swedbank från Estlands finansminister, Triton och KKR vill sälja innehav i Ambea och Asienbörserna faller på Trump-utspel. 

Triton Partners ville köpa Ving före sommaren, men Thomas Cook sade nej. Den norska flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs tror att det finns en möjlighet att Triton nu ändå kan ta över Ving.

Triton ser potential att utveckla Aleris genom att investera i digitalisering. Jan Pomoell, ansvarig för investeringen hos Triton, ser samma potential i Aleris som i det finska vårdbolaget Mehiläinen – som Triton sålt vidare efter genomförda satsningar.

Patricia Industries, en del av Investor AB, säljer vårdbolaget Aleris till Triton för 2,8 miljarder kronor på skuldfri basis.

Thomas Cook bekräftar bud från Triton, Theresa May väntas ge besked om sin avgång idag och Trump kan inkludera Huawei som del av uppgörelse med Kina. Det är några av rubrikerna i fredagens nyhetssvep.

 

Riskkapitalbolaget Triton har tillsammans med Luxinva köpt emballagebolaget IFCO för 2,5 miljarder dollar.

Riskkapitalbolaget Triton har stängt en ny jättefond på över 50 miljarder kronor. Fonden räknar med stora affärsmöjligheter med en lågkonjunktur.

Björn Nilsson, 54 år,  är inte längre partner i riskkapitalbolaget Triton. Han har inte heller kvar några investeringar i Tritons fonder. Peder Pråhl, 54 år, är kvar som partner och fortsätter som ordförande i samtliga Tritons investeringskommittéer.

Sidor