Annons

Annons

Tink

Ratosägda kreditupplysningsföretaget Bisnode har ingått ett strategiskt partnerskap med Tink.

Den franska storbanken BNP Paribas och det svenska fintech-bolaget Tink meddelar att de från och med idag ingår i ett nytt strategiskt samarbete.

Den svenska open banking-succén Tink växer så det knakar. Det gör också företagets värdering som har ökat med 500 procent på 2,5 år.

Det svenska open banking-bolaget Tink har tagit in 90 miljoner euro, motsvarande drygt 950 miljoner kronor i finansiering från investerare.

Sven Hagströmmers Creades har sålt aktier i fintechbolaget Tink för 37 miljoner kronor.

Patrik Göthlin, tidigare operativ chef på Bambora, ansluter sig till Tink för att ta ett kommersiellt ägarskap och stötta bolagets tillväxt. 

I och med Paypals investering på 105 miljoner kronor stänger nu det svenska fintechbolaget Tink sin kapitalrunda. “Eftersom Paypal har en global verksamhet tror jag att det finns goda möjligheter för oss att bli verksamma på andra marknader än den europeiska” säger Daniel Kjellén, Tinks medgrundare och vd, till Realtid.

EU:s andra betaltjänstdirektiv (PSD2) infördes i Sverige i och med att ändringar i lagen om betaltjänster trädde i kraft den 1 maj 2018, men det är den 14 september som den verkliga dataåtkomsten tillhandahålls och Open Banking ”går live”. Här beskriver Daniel Kjellén på fintechbolaget Tink hur Open Banking har bidragit till att förändra marknaden

Den brittiska storbanken Natwest inleder ett samarbete kring teknik med det svenska fintech-bolaget Tink. Banken är Tinks första brittiska partner.

Sidor