Annons

Annons

Tillväxtmarknader

Realtid talar med fondproffs från Amundi, Royal Bank of Canada och Jupiter om varför tillväxtländerna är tillbaka. Det gäller både aktier och obligationer, där avkastningen som saknas i Europa står att finna.  

Frederick Johansson tvekade inte ett ögonblick när han fick en förfrågan om att bli ansvarig för SEB:s verksamhet i Brasilien.
"Det var mycket som lockade, men framförallt ville jag jobba i en tillväxtekonomi", berättar han för Realtid Karriär.

Carmignac har ökat aktierisken något men behåller sin konservativa inställning på grund av de globala riskerna. Samtidigt ser förvaltaren en ljusning i utvalda tillväxtmarknader och energisektorn.

Kina är inte den enda tillväxtmarknaden. LGM Investments gillar andra länder. Men alla investeringar baseras på fundamental analys och jakt på kvalitetsbolag.

Royal Bank of Canada Global Asset Management vill växa i Europa och Norden på lång sikt och ser att investerare efterfrågar globala aktier samt investeringar i tillväxtmarknader igen.

Intresset för krediter på tillväxtmarknader höll i sig under april och vi noterade en fortsatt positiv utveckling för Carnegie Emerging Markets Corporate Bond som steg med 0,9 procent under månaden. Förvaltaren Mikael Engvall sammanfattar april.

Tro inte att hela Latinamerika har problem bara för att det råder en finanskris i Brasilien. Det anser Alquitys förvaltare Roberto Lampl. Han konstaterar att tillväxten är stark i flera länder i regionen.

I november 2015 startade Carnegie Emerging Markets Corporate Bond – en ny räntefond med extra spets. Startskottet gick i en stökig marknad, säger förvaltarna Mikael Engvall och Mona Stenmark.

Sidor