Annons

Annons

SVT

Roland Poirier Martinsson om public service fixering vid att prata med barn om vuxna människors sexliv.

Realtid.se har sett den smygtagna filmen där dokumentärfilmaren Fredrik von Krusenstjerna kräver tre miljoner kronor för att framställa Mats Qviberg i en bättre dager – annars hotade han ”att göra sushi av Qviberg”. – Jag blev alldeles paff, det är ju utpressning och kriminellt, säger Mats Qviberg.

Syed Latif blev utvisad från Sverige därför att hans arbete på en bank i Malmö inte hade annonserats via arbetsförmedlingen. Nu slår EU-kommissionen fast att arbetssökande har rätt att använda olika rekryteringskanaler för att hitta jobb.

Sexism på en arbetsplats är som mördarsniglar. Det börjar med en liten slemmig sak, som utan åtgärd snabbt sprider sig och förstör allt du odlat.

Syed Latif hamnade i kläm på grund av svensk byråkrati. Han hade jobb på en bank i Malmö men blev utvisad för att jobbet inte hade annonserats på arbetsförmedlingen. Nu söker han ett nytt arbete via Realtid Karriär.

Han är stjärnskottet från McKinsey som fick i uppdrag att bygga upp det kommersiella tågbolaget MTR Express i Sverige. Nu är 35-årige Johan Söör sedan drygt två år tillbaka vd för samma företag som vill utmana den statliga konkurrenten på allvar.