Annons

Annons

Styrelser

Lena Hasselborn, styrelsecoach på PWC, ger ägarna till små och medelstora bolag bakläxa för hur de utser sina styrelser. Dessutom är hon kritisk till att styrelserna fokuserar för lite på strategi och framtid – frågor som digitalisering, hållbarhet och cybersäkerhet.

Albin Rännar, med en bakgrund på Aktiespararna, avgår som vd för Seamless Distribution Systems med omdelbar verkan. Han ersätts av COO:n Tommy Eriksson. "Bolaget behöver ta nästa steg och göra en omorganisation för försäljningen som bevisligen sjunkit", säger Albin Rännar till Realtid och som ändå är nöjd med sin insats.

Joachim Berner blir ny ordförande i Eniro när Björn Björnsson nu avgår på egen begäran, vilket han meddelade i slutet av förra året.

Wilner Andersson tvingas, med omedelbar verkan, lämna sin vd-post i fastighetsbolaget Agora efter två och ett halvt år. "Bolaget har tyvärr inte utvecklats enligt förväntan", säger ordförande Knut Pousette.

Betalbolaget Qliro har utsett valberedning. Kinneviks Cristina Stenbeck är en av aktieägar-representanterna.

IT-bolaget Gapwaves har utsett Jan Wäreby till ny styrelseledamot. Han sitter sedan tidigare i bland annat Fingerprints styrelse.

Sidor