Annons

Annons

Stockholms tingsrätt

Länsförsäkringar stämmer Trygg-Hansa på 1,5 miljoner kronor för ett försäkringsärende. Stockholms tingsrätt får avgöra tvistemålet.

De två ekonomistudenter som dömdes till villkorlig dom och böter överklagar nu domen till Svea Hovrätt. Försvaret hänvisar till naivitet både hos de dömda och hos de som anser sig ha blivit lurade.

Kvarstaden mot Johan Ulander om 548 miljoner kronor hävs. EBM:s kammaråklagare Stig Åström har inte funnit några medel som kan beläggas med kvarstad.

Deloittes ombud är kritiska till Allras försök att få ut mer dokumentation från revisionsbyrån i den infekterade arvodestvisten. ”Sådan dokumentation är inte relevant för prövningen”, menar ombuden.

HQ AB:s konkursförvaltare begär om mer tid innan han kan meddela hovrätten om beslut att driva målet i domstolen eller ej. "Grunden för begärt anstånd är att de förhandlingar som pågår ännu inte kunnat slutföras". Samtidigt har en av de tidigare ledamöterna vänt sig till Kronofogden.

Den tidigare advokaten Thomas Lindwall döms till fyra och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri och grov förskingring. Flera av åtalspunkterna ogillas samtidigt av Stockholms tingsrätt.

Johan Ulander är fortfarande häktad för de misstänkta brotten i Sverige. Däremot hävs anhållningsbeslutet beträffande utlämning för brott då kravet från Förenade Arabemiraten inte inkommit i tid.

Stämningen mot advokatbyrån Setterwalls får varken prövningstillstånd i Svea hovrätt eller i Högsta domstolen.

Sidor