Annons

Annons

Startup

Den internationella startup-generatorn Antler tar in 50 miljoner dollar i nytt kapital till sina fonder i bland annat Stockholm, Oslo, Sydney, London och New York.

60-plussarna är i många fall ekonomiskt oberoende, har nätverk och kompetens, egen finansiering och kreativitet. I denna grupp finns de nya startup-företagarna. Det skriver Peter Tovman, själv 60-plussare och startup-företagare på Realtids debattsida idag.

Skattedelen kan bli tung för investerare i startupbolag. Men Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, hoppas att bankens nya kapitalsförsäkring för onoterade värdepapper ska ändra på situationen.

Helheten är större än summan av delarna. Det konstateras i en färsk rapport om hur Norden kan locka mer kapital till tillväxtbolag. Gemensamma regler för personaloptioner är ett av flera förslag. 

Startup-entreprenören Roni Bicérs vän skulle sälja en klocka på Blocket. Istället blev vännen pistolrånad på tre klockor, värda 400 000 kronor. Nu lanserar Roni Bicér ett filter mot liknande bedrägerier i form av en kreditapp som använder SEB-delägda Tinks bank-API:er.

Centret ska vägleda startups inom robotik, blockchain och digitalisering. Huvudstaden har den hetaste startup-scenen i Europa efter London, enligt konsultbolaget.

Fintech-startupen Mina Tjänster i Göteborg partnar upp med Danske Bank. Swedbank har sedan tidigare integrerat appen som nu totalt når 7 miljoner bankkunder i Norden.

Som 13-åring sålde Henrik Rosvall bröd i grannskapet i Eskilstuna. Sedan dess har han drivit flera bolag och gjort några år på Avanza. I dag är han medgrundare och vd för fintech-startupen och sparappen Dreams. Nu släpper bolaget en egen fond – och expanderar sin app till Norge. "Norrmän är slösaktiga och bortskämda med stark ekonomi. Vi ligger helt rätt i marknaden där", säger Henrik Rosvall till Realtid.

Sidor