Annons

Annons

Spotify

332 miljoner kronor – så mycket tjänade Spotifychefen Gustav Söderström under 2018, vilket är ett nytt svenskt rekord. Flera Spotifykollegor och spelutvecklare gör honom sällskap på årets topplistor. 

Musiktjänsten Spotify stäms på 10 miljarder kronor i USA. Stämningen är inlämnad av Sosa Entertainment, ett musikbolag för indieartister, ihop med systerbolaget Pro Music Rights.
 

När de hajpade techsuccérna börjar ses som vanliga företag riskerar drömmarna om världsherravälde att krossas. Kraschar någon av jättarna kan det leda till stora spridningseffekter, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Svenska internationella företag har inte lyckats behålla ledartröjan i den digitala ekonomin. Det skriver Sandra Lindblad och Patrik Löwendahl som arbetar med att hjälpa företag till en framgångsrik digital transformation.

Amerikansk advokatbyrå förbereder en grupptalan mot Danske Bank, enligt uppgifter är Cevian på väg att köpa storpost i Nordea, Telia vill köpa SF Studios och SvD avslöjar slitningar i Sparbankssfären. Det är några av rubrikerna på tisdagsmorgonen. 

På bara några år har Spotify, Apple Music och en mindre grupp streamingtjänster kommit att fullständigt dominera musikdistributionen. Här finns en lärdom att dra som går långt bortom musikindustrin, skriver Per Roman, som grundat investmentbanken GP Bullhound. Han har arbetat med finansiering och utveckling av techbolag som Leo Vegas, Klarna och King.

Sidor