Annons

Annons

Skatter

UPPDATERAD. En “reduktion” riktad mot skattefrälsereglerna 3:12 borde vara en prioritering när skattesystemet ska ses över – i synnerhet som regeringen pekat ut växande klyftor i samhället som en viktig framtidsfråga, tycker Realtids krönikör Claes Folkmar.

Skattesystemet blir bättre ju mer det får ägna sig åt sin huvuduppgift – att dra in pengar. För att nå dit behöver skatteskalan för dagens inkomstskatt reformeras. Det skriver journalisten och skatteexperten Eva-Lena Ahlqvist.

Svenskarna kör på som vanligt i princip oavsett vad regeringen gör med skatterna. Det skriver Realtids Claes Folkmar som har ett tydligt råd till det miljöpartistiska språkröret Per Bolund.

Våra skatter är i grunden försäkringar och det bästa är om så många som möjligt är med och betalar dessa. Men om den nya regeringen borde sänka eller höja skatterna är egentligen en ickefråga, om man får tro Realtids Per Lindvall.

Den tidigare socialdemokratiska finansministern Erik Åsbrink har en klar uppfattning om det politiska läget: SD får inte släppas in i finrummet, och det har blivit dags för en ny rejäl skattereform i Sverige, säger han i en intervju med Realtid.se

 

Efter Tristan Sjöbergs transaktioner genom sitt cypriotiska bolag kräver nu Skatteverket att Betsson-ägaren och den tidigare ledamoten ska betala 30 miljoner kronor. ”Hans agerande tyder på att han medvetet har försökt undgå beskattning”, skriver Kammarrätten.

Sidor