Annons

Annons

Savelend

Kreditbolaget Savelend förvärvar den digitala faktureringstjänsten Billecta. Köpet har finansierats med kapital från nystängd runda på 10 miljoner kronor.

Crowdfunding- och kreditbolaget laddar kassan med 10 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till tillväxtinvesteringar och ett kommande förvärv. Siktet är fortsatt inställt på en börsnotering.

Brocc, tidigare Sparlån, är en Stockholmsbaserad marknadsplats för lån som konkurrerar med Lendify och Savelend. Nu ska bolaget nyanställa och letar samarbeten i London. "Vi vill att P2P-produkter ska jämställas med andra sparformer", säger vd:n Jonathan Klein.

Savelend, en marknadsplats för krediter, redovisar en ökad omsättning på 19,8 miljoner kronor för helåret 2017. Samtidigt vänder bolaget till förlust på -5,8 miljoner – efter tillväxtinvesteringar.

Savelend är P2P-plattformen för lån som nyligen lämnade Gävle för Stockholm. Nu är målet att fördubbla omsättningen till 50 miljoner kronor under 2018. "Sitter du norr om Stureplan så finns du inte, men samtidigt har vi kunnat växa lite i skymundan", säger grundaren och vd:n Ludwig Pettersson till Realtid.se.