Annons

Annons

Sandvik

Morgonsvepet tisdag: All time high för kommersiella fastighetsaffärer, ny vd för XXL, svensk vindkraft lockar Blackrock och Kry fyller på kassan med 1,4 miljarder.
 

Ann-Sofie Nordh på Sandvik rankas som den bästa IR-chefen i Sverige när 250 finansanlytiker har bedömt de bolag i Norden som presterar bäst när det gäller investerarrelationer.

Morgonsvepet onsdag: Veoneer i miljardaffär, Deutsche Bank sämre än väntat och Spiltan i fondtopp.

Sandviks styrelse har utsett Stefan Widing, 42, till ny vd och koncernchef med tillträde senast under april 2020. Han kommer senast från Assa Abloy där han är divisionschef för HID Global Corporation.

Finansduon Fredrik Karlsson och Tomas Billing har fått in 1,3 miljarder kronor till sitt nya ”mini-Lifco”, Johan Agerman ny ordförande för Danica Pension och bolag i Tobin-sfären i konkurs. Det är några av onsdagens rubriker i morgonsvepet.

Sandvik knoppar av affärsområdet Sandvik Materials Technology och undersöker möjligheterna för en notering på Nasdaq Stockholm.

I morgon avslöjar analysföretaget Regi vinnarna i den 21:a upplagan av årets Investor Relations – person, bolag, CFO. I Sverige, Norge, Danmark och Finland. Här är de nominerade i de svenska kategorierna.

Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, förvärvar det kinesiska bolaget Kunshan Ousike Precision Tools.

Sidor