Annons

Annons

Ratos

Rörelsevinsten i Ratos bolagsportfölj steg och omsättningen ökade i det tredje kvartalet som kännetecknas av fortsatt stabilisering av investmentbolaget. Aktien rusar på Stockholmsbörsen.

Ratos resultat har gått från en förlust på 19 miljoner kronor till en vinst på 44 miljoner kronor. ”Vi kan se effekterna av alla åtgärder som vi har genomfört under 2018 och även under första kvartalet 2019”, säger Ratos vd Jonas Wiström till Realtid. 

Riskkapitalbolaget Ratos vänder till vinst i första kvartalet. Resultatet blev 27 miljoner kronor, motsvarande siffra förra året var minus 39 miljoner kronor.

Investmentbolaget Ratos kan komma att sälja huvudkontoret till svenska staten. Anledningen är de ökade säkerhetskrav som finns på fastigheter som ligger nära Rosenbad och Sagerska Palatset (statsministerns bostad).

UPPDATERAD Jan Söderberg, vice ordförande i Ratos och storägare, köpte under måndagen 400 000 B-aktier i bolaget. Tidigare under dagen blev det också känt att både vd:n och vice vd:n köpt aktier i bolaget.

Sidor