Annons

Annons

Prime

– Lars Idermarks avgång som ordförande för Swedbank är nödvändig, men beslutet kommer för sent. Det säger Charlie Stjernberg, kriskommunikationskonsult på PR-firman Prime till Realtid.

Intresset för Pär Nuder tycks omättligt. Hela tre artiklar om Skistars före detta ordförande tog sig in på veckans topplista. En krönika signerad Per Lindvall lockade också storpublik.

Swedbank rasade 13,64 procent procent på börsen under onsdagen efter nyheten om penningtvätt. "Man måste ändå ställa sig frågan om inte de defensiva kommunikationsinsatserna kan ha bidragit till problemen," skriver Primes krishanteringsexpert Charlie Stjernberg.

Therese Bohlin blir ny vd på kommunikationsbyrån Prime. Hon efterträder långvägaren Markus Gustafsson som fortsätter i företaget som kundansvarig och styrelseledamot. Samtidigt blir Krister Nilsson ny vice vd vid sidan av David Orlic.

"Allt fler företag och organisationer letar efter en ny sorts kommunikationsbyrå som klarar av att knyta samman strategi, reklam, PR, digitalt och media. De söker en partner som levererar insiktsdriven kreativitet, som kan hantera den ökade komplexitet som präglar dagens medielandskap och som förstår hur gränssnittet mellan näringsliv och samhälle ser ut". Det säger David Orlic, vice vd och kommunikationschef på Prime. 

Google Sverige avslutar samarbetet med Prime. Ny partner blir Edelman Deportivo.

Charlie Stjernberg på Prime har gått från att hantera två kriser per år till att att hantera ett hundratal. "Jag brukar säga att krishantering är kommunikationsvärldens enklaste jobb. Än har jag inte överbevisats om den tesen", säger han till Realtid och förklarar varför en kris kan vara bra för en organisation. 

Det går bra för PR-byrån Prime. Nettoomsättningen har ökat med drygt 30 tusen kronor på ett år och förlusten minskade med drygt 430 tusen kronor. Byrån satsar nu på fler medarbetare. 

En av Primes senaste nyrekryteringar är Hanna Belander, som har erfarenhet av stora varumärkesbyggande koncept för SEB. "Kraven på kommunikationsbyråer höjs hela tiden. Jag tror att det behövs en ny sorts huvudbyrå" säger David Orlic, vice vd och innovationschef, till Realtid.

Sidor