Annons

Annons

Per Lindvall

Realtids krönikör Per Lindvall befarar att den ekonomiska oron och volatiliteten kan bli ännu värre. I värsta fall kan fallande tillgångspriser utlösa en negativ och svårhävd deflationsspiral.

Studentbostadsutvecklaren Prime Livings bokslut för 2018 är en katastrof. Man måste ifrågasätta om detta bolag har någon förmåga att överleva. Det skriver Realtids Per Lindvall.

Det är sällan redovisning skapar några rubriker eller större spänning, men med Nasdaqs tuffare krav på de noterade bostadsutvecklarna, som valt att redovisa så kallad successiv vinstavräkning så kan de kommande boksluten bli både spännande och dramatisk läsning.

Våra skatter är i grunden försäkringar och det bästa är om så många som möjligt är med och betalar dessa. Men om den nya regeringen borde sänka eller höja skatterna är egentligen en ickefråga, om man får tro Realtids Per Lindvall.

UPPDATERAD En konsekvens av MIFD2-reglerna är försämrad genomlysning av små och medelstora bolag.

– Vi har bara sett början på den vilda western-våg som är i rullning, säger Sophie Nachemson-Ekwall, forskare inom bolagsstyrning vid Handelshögskolan i Stockholm.