Annons

Annons

Per H Börjesson

"Det är inte rimligt att de som verkligen är intresserade av sina pensioner inte skall ha ett stort fondurval att välja mellan." Det skriver Spiltans vd Per H Börjesson.

Per H Börjesson, Spiltans grundare, största ägare och Spiltan Fonders ordförande, har sin egen investeringsfilosofi. Den går inte sällan emot finansiell teori och hur de stora kapitalförvaltarna arbetar.

Sveriges dyraste aktie med reglerad handel ska bli lättare att köpa genom en aktiesplit i kombination med ett inlösenprogram.  ”Det är lättare att äta en pizza om man delar på den”, säger Spiltans vd Per Håkan Börjesson. 

Investment Spiltan startade som en aktieklubb med 40.000 kronor för drygt 30 år sedan och idag förvaltar bolaget över 3 miljarder kronor. "Vi investerar gärna i företag som drivs av 35-40-åringar som har drivit sitt bolag i ungefär tio år och som söker expansionskapital" säger Per H Börjesson, vd för Spiltan, till Realtid. 

Per H Börjesson säger till Realtid att han blev förvånad över utslaget i den brittiska folkomröstningen. Samtidigt tycker han att reaktionerna varit alldeles för överdrivna.